Kehitämme huomisen logistiikkaratkaisuja
Uumajan ja Vaasan satamat ovat pohjoisen Skandinavian tärkeitä logistiikkakeskuksia, koska ne sijaitsevat strategisesti kahden Eurooppa-tien risteyksessä yhdistäen Ruotsin ja Suomen (laivamatka Merenkurkun yli kestää vain 3,5 tuntia) lännessä Norjaan ja idässä Itä-Eurooppaan, Venäjään ja Aasiaan.
Parhaillaan Uumajassa ja Vaasassa on käynnissä useita jännittäviä kehityshankkeita, joiden tarkoituksena on kehittää satamia ja turvata niiden tulevaisuus. Tämä on erityisen tärkeää molempien satamien saapuvan ja lähtevän tavaramäärän jatkuvan kasvun vuoksi.
Satamien rakennushankkeet
Uumajassa investoidaan 1,4 miljardia kruunua rakennushankkeisiin, joiden arvioidaan jatkuvan vuoteen 2027, ja Vaasassa suunnitellaan investointeja 33 miljoonan euron edestä vuosina 2021–2030.
Lue lisää eri rakennushankkeista ja seuraa rakentamista hankkeiden rakentamispäiväkirjoista: Linkki sivulle ”Byggprojekt” (Rakennushanke) Vaasassa ja Uumajassa.
Uumajan sataman Masterplan
Uumajan satamalle on kehitteillä ”Masterplan” – kokonaisvaltainen visio Uumajan satamasta vuoteen 2050. Saatavilla on jo ensimmäinen versio, joka käsittää sataman maankäyttösuunnitelman. Samanaikaisesti työstetään energiakysymyksiä, digitalisointia ja horisontaalisia periaatteita kuten kestävyys, tasa-arvo ja yhdenvertaisuus. Tarkoituksena on esittää täydellinen Masterplan vuoden 2022 alussa.
Kvarken Portsin muita hankkeita
Rakennushankkeiden ohella Kvarken Ports on mukana muun muassa digitalisointi- ja palvelun kehittämishankkeissa.
Lue lisää eri hankkeista Hankkeet-sivulla
Maailman ympäristöystävällisin matkustajalaiva liikennöi Uumajan ja Vaasan välillä
Uumajan ja Vaasan välillä alkaa liikennöidä Suomessa rakenteilla oleva uusi ropax-laiva. Se on maailman modernein ja ympäristöystävällisin, ja se yhdistää maasähkön, akkukäytön, nesteytetyn maakaasun (LNG) ja biokaasun. Rahtikannen kapasiteetti kasvaa 60 %, ja laiva tekee neljä vuoroa päivässä kahden sijaan, mikä merkitsee huomattavaa kasvua Uumajan ja Vaasan välisessä tavaraliikenteessä.
Laiva otetaan käyttöön kesällä 2021.